Cateva Retete pentru Gratar (2015)

Printeaza

Carnea preparată la grătar este o variantă mult mai bună decât cea prăjită în ulei sau în grăsime animală. Preparată în acest mod, carnea se poate combina în mod fericit cu verdeţuri, cum sunt: salata verde, ceapa verde, usturoiul verde.

De asemenea, se mai poate consuma împreună cu legume cu indice glicemic scăzut (roşii, dovlecei, vinete, ardei, varză). În niciun caz nu se recomandă asocierea cărnii cu legume de tipul cartofilor şi, de regulă, nici cu morcovi, mazăre sau cu porumb fiert.

Legumele care pot fi combinate cu carnea se pot consuma, la rândul lor, crude (sub formă de salate) sau, de ce nu, pot fi coapte pe grătar sau gratinate.

Nu asociaţi proteinele cu făinoasele şi cu dulciurile, deoarece acest obicei îngreunează digestia .

 

Cateva Retete pentru Gratar:

Cateva Retete pentru Gratar

Pui cu ardei, usturoi si vin la gratar

 

Pui cu ardei, usturoi si vin la gratar din: pui, ardei gras, ardei iute, usturoi, lamaie, vin alb de porto, conaic, ulei de masline, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1 pui…

Read more »

Pui piri-piri la gratar

 

Pui piri-piri la gratar din: pui, ardei iute, usturoi, boia de ardei dulce, otet din vin rosu, patrunjel, ulei de masline, sferturi de lamaie, sos tabasco. Ingrediente: 1 pui (circa…

Read more »

Antricot de vita la gratar cu rozmarin si cimbru verde

 

Antricot de vita la gratar cu rozmarin si cimbru verde din: antricot de vita, lamaie, ulei de masline, rozmarin, cimbru, sare, piper. Nu folosiţi grătar electric, grătar pe gaz, cu…

Read more »

Dorada la gratar cu orez, salsa si fasole verde

 

Dorada la gratar cu orez, salsa si fasole verde din: dorada, condimente, ulei, mango, ardei iute, avocado, ceapa verde, coriandru, fasole verde, orez. Ingrediente: 4 dorade, curatate si eviscerate 2…

Read more »

Somon la gratar cu dressing

 

Somon la gratar cu dressing din: fileuri de somon, ulei de masline, sferturi de lamaie, salata, ceapa verde, patrunjel, ardei iute, ulei de masline, zeama de lamaie, otet de mere.…

Read more »

Antricot de vita la gratar cu cartofi

 

Antricot de vita la gratar cu cartofi din: cartofi dulci, ulei, seminte de susan, pasta miso, zeama de lamaie, sos de ardei iute, vin de orez, antricoate de vita, nasturel.…

Read more »

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.