Cataif cu miez de nuca

Printeaza

Cataif cu miez de nuca din: fidea, unt, zahar, zeama de lamaie si miez de nuca.

Ingrediente:Cataif_cu_miez_de_nuca

  • 500 g fidea subtire (speciala de cataif sau de orez)
  • 150 g unt
  • 80 g zahar
  • 1 l apa
  • zeama de la o jumatate de lamaie

pentru decor:

  • miez de nuca tocat

 

Mod de preparare:

Pentru sirop, pui zahărul în apă şi laşi la fiert 15 minute până când se îngroaşă, lei vasul de pe foc, adaugi zeama de lămâ­ie şi laşi la răcit.

Topeşti untul, iar fideaua o rupi bucăţele într-un vas termorezistent.

Cand untul s-a topt, îl verşi peste fidea şi omogenizezi cu mâna. Dai la cuptor 20-25 de minute până când se rume­nesc pastele.

Peste fideaua scoasa de la cuptor, torni siropul de zahar si decorezi cu miez de nuca. Lasi la racit, dupa care bagi la frigider cateva ore.

Cataif cu miez de nuca

Cataif_cu_miez_de_nuca

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • cataif cu nuca

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.