Cataif cu fistic si scortisoara

Printeaza

Cataif cu fistic si scortisoara din: aluat cataif, fistic, unt, zahar, scortisoara, pesmet, apa, zahar, zeama de lamaie.

Cataif cu fistic si scortisoara

Ingrediente:

  • 1 pachet aluat cataif
  • 150 g fistic
  • 300 g unt
  • 50 g zahăr
  • 1 linguriţă scorţişoară
  • 2 linguri pesmet

Pentru sirop:

  • 600 ml apă
  • 400 g zahăr
  • zeama de la 1 lămâie

Mod de preparare:

Amesteci, într-un bol, fisticul măcinat, zahărul, pes­metul şi scorţişoara. Aşezi aluatul de cataif într-un vas, torni peste el untul topit şi laşi 1-2 minute. Intre timp, prepari siropul.

Fierbi apa cu-zahărul şi cu zeama de lămâie.

Ungi cu unt tava pe care o dai la cuptor. întinzi în ea jumătate din cantitatea de aluat pentru cataif, pui ameste­cul de fistic, acoperi cu restul de aluat şi torni siropul.

Dai la cuptorul încins şi ţii până când se aureşte. Opreşti focul şi presari fisticul păstrat.

Cataif cu fistic si scortisoara

Cataif cu fistic si scortisoara

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.