Reteta cataif cu frisca

Printeaza

Reteta cataif cu frisca din: fidea, zahar, apa, unt, frisca, esenta de vanilie.

Ingrediente: Reteta cataif cu frisca

  • 400 g fidea foarte subtire
  • 300 g zahar
  • 500 ml apa
  • 50 g unt
  • 400 g frisca
  • esenta de vanilie

 

Mod de preparare:

Ungem o tava cu unt topit (eu am facut in tava de la aragaz), apoi asezam fideaua in strat subtire pe toata suprafata tavii.

Dam la cuptorul preincalzit, la foc potrivit pana se rumeneste usor (cca 15 minute a durat la mine).

Intre timp facem un sirop din apa si zahar, il lasam sa fiarba pana incepe sa se lege putin.Luam de pe foc si punem esenta de vanilie.

Scoatem tava de la cuptor dupa cele 15 min si turnam deasupra, uniform, siropul.

Mai dam din nou tava la cuptor pana lichidul este absorbit de fidea (cca 20 min).O sa vedem ca datorita siropului, din fidea s-a format o foaie ca un blat.

Scoatem de la cuptor si lasam sa se raceasca (acoperim tava cu hartie de copt sau folie de alum sa nu se intareasca fideaua.Intre timp batem frisca.

Cand fideaua s-a racit o taiem in doua, punem pe o jumatate un strat de frisca si acoperim cu cealalta jumatate.Punem si deasupra frisca si dam la frigider pt cca 2-3 ore sa aiba timp sa se inmoaie fideaua.

Desi nu te-ai astepta ca o combinatie de fidea, sirop si frisca sa fie atat de gustoasa, este incredibil de bun.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.