Castraveti umpluti cu icre

Printeaza

Castraveti umpluti cu icre din: castraveti, icre, ceapa, lamaie, rosii, crengute de menta, sare, piper, salata verde, ulei.

Ingrediente:Retete_1

  • 2 castraveti mari
  • 100 g icre
  • 1 ceapa
  • 1/2 lamaie
  • 2 rosii
  • 2 crengute de menta
  • sare
  • piper macinat
  • 1 salata verde
  • 1 cana cu ulei

 

Mod de preparare:

Spălaţi castraveţii, îi tăiaţi bucăţi mari de 3-4 cm, îi curăţaţi de coajă şi-i goliţi de seminţe. îi săraţi şi-i lăsaţi să se scurgă. Icrele (dacă sunt sărate le spălaţi în lapte) le săraţi, le stropiţi cu zeamă de lămâie şi le amestecaţi folosind o lingură de lemn, cu uleiul pus încet.

Când icrele s-au legat (dacă se taie, icrele se stropesc cu apă minerală şi cu zeamă de lămâie), puneţi ceapa tocată fin, frecată cu sare şi spălată cu apă rece, amestecaţi repede şi umpleţi bucăţile de castraveţi.

Ornaţi o farfurie mare cu frunze de salată, puneţi felii de roşii tăiate pe latul legumei, săraţi şi piperaţi, aşezaţi castraveţii peste roşii.

Ornaţi icrele cu frunze de mentă, serviţi imediat, cu pâine proaspătă, feliată. Este bun vinul alb.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.