Castraveţi svăbesti de vară

Printeaza

Castraveţi svăbesti de vară din: castraveti, cartofi, sare grunjoasa, marar, ramurica de visin.

Ingrediente:Castraveti_svabesti_de_vara

  • 2 1/2 kg castraveti
  • 2 cartofi vechi sau 2 felii de paine
  • sare grunjoasa
  • bete si flori de marar uscate
  • 1 legatura marar verde
  • 1 ramurica de visin

 

Mod de preparare:

Speli castraveţii proaspăt culeşi, le tai capetele, după care îi crestezi puţin în patru, la capete. Speli bine cartofii şi îi tai în rondele groase, după care îi pui într-un borcan cu volumul de 5 litri. Peste cartofi aşezi cele câteva fire de mărar verde şj castraveţii, cu beţe şi flori de mărar printre ei.

Când borcanul s-a umplut, pui deasupra frunzele de vişin şi beţe de mărar aşezate în cruce. Acoperi borcanul cu o farfurioară şi îl laşi la tem-peratura camerei timp de 3-4 zile. Dacă în încăpere e cald, nu e nevoie să pui borcanul la soare.

Castraveţi svăbesti de vară

Castraveti_svabesti_de_vara

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.