Castraveţi cu sos de iaurt

Printeaza

O reteta de castraveti cu sos de iaurt din: castraveti, dovlecei, lamaie, ulei de masline extravirgin, frunze de menta, iaurt, sare si piper.

Ingrediente:Castraveţi cu sos de iaurt

  • 3 castraveti mari
  • 3 dovlecei tari
  • 1/2 lamaie
  • 4 linguri ulei de masline extravirgin
  • 10 frunze de menta proaspata
  • 200 g iaurt intergral
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Pune frunzele de mentă în blender, toarnă 3 linguri de ulei şi pasează până când obţii un amestec omogen. Curăţă castraveţii, taie-i în sferturi pe lungime, îndepărtează miezul cu seminţe şi taie-i cubuleţe mici.

Spală şi zvântă dovleceii, apoi taie-i în acelaşi fel ca şi castraveţii. Stoarce lămâia şi toarnă zeama peste amestecul de mentă cu ulei, pune sare şi piper, după gust, şi bate totul cu furculiţa pentru a obţine un sos omogen.

Condimentează legumele cu acest sos şi pune-le pe farfurii, zdrobindu-le uşor cu furculiţa. Freacă iaurtul cu 1 lingură de ulei până devine cremos, apoi toarnă-l peste legume.

Presară puţin piper râşnit şi serveşte preparatul ca aperitiv, cu felii de pâine prăjită, după gust.

Castraveţi cu sos de iaurt

Castraveţi cu sos de iaurt

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.