Castraveti si dovlecei in suc propriu

Printeaza

Castraveti si dovlecei in suc propriu din: castraveti, dovlecei, ceapa, morcovi, sare grunjoasa, seminte de marar, boabe de mustar, aspirine.

 

Ingrediente:

  • 1 kg castraveti
  • 1 kg dovlecei tineri, subtiri
  • 2-3 cepe
  • 2-3 morcovi
  • 4 linguri sare grunjoasa
  • 4 linguri seminte de marar
  • 4 lingurite boabe de mustar
  • 6 aspirine

 

Mod de preparare:

Speli legumele. Tai capetele castravetilor si dovleceilor, apoi tai in rondele fine toate legumele.

Pui legumele in vase diferite. Presari cu sare rondele de castraveti si de dovlecei.

Le lasi sa stea astfel timp de 1-2 ore.

In borcane de 800 ml, spălate şi sterilizate, pui straturi de dovlecei, ca-traveţi, morcovi şi ceapă.

Când ai umplut jumătate din borcan, presari 1/2 de tabletă de aspirină fărâmiţată.

Continui să umpli borcanele cu straturi de legume.

Repartizezi în mod egal în borcane seminţele de mărar, boabele de muştar şi zeama pe care şi-au lăsat-o legumele.

Inchizi borcanele ermetic, cu capace metalice, chiar dacă legumele nu stau în zeamă.

Timp de 2-3 zile, întorci borcanele când pe capac, când pe bază şi le mai scuturi din când în când, ca să se amestece.

După 3 zile, legumele vor fi cuprinse de zeamă şi le poţi depozita în cămară, lama, consumi legumele sub formă de salată, cu ulei şi puţin oţet balsamic.

 

Castraveti si dovlecei in suc propriu

Castraveti_si_dovlecei_in_suc_propriu

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.