Castraveti în saramură

Printeaza

O reteta de castraveti in saramura din: castraveti, boabe de mustar, usturoi, sare grunjoasa, marar uscat, tarhon, hrean si dafin.

Ingrediente:

  • castraveti mici
  • boabe de mustar
  • usturoi
  • sare grunjoasa
  • marar uscat
  • tarhon
  • hrean
  • dafin

 

Mod de preparare:

Pune pe fundul fiecărui borcan (de minimum 700 g şi cu gura mai largă) mărar uscat, frunze de tarhon, boabe de muştar, felii de hrean. Spală castraveţii, alege-i pe cei tari şi aşază-i în borcane, unul lângă altul, pe verticală. Printre ei, strecoară felii de usturoi şi acoperă cu mărar uscat.

Pune 2 l de apă la fiert cu patru linguri cu sare (neiodată) şi 2 frunze de dafin. Când a dat în clocot, toarnă saramura peste castraveţii din borcane. Acoperă-le cu tifon şi lasă-le o zi. Scurge saramura şi dă-o din nou în clocot. Intre timp, dacă în borcane e loc, completează cu castraveciori noi.

Toarnă lichidul clocotit, leagă borcanele, înfăşoară-le în ceva gros, lasă-le să se răcească, apoi pune-leîn cămară.

Castraveti în saramură

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.