Castraveti in saramura

Printeaza

O retetă simpla de castraveti in saramura din: castraveti, usturoi, piper, hrean, marar, foi de dafin, tarhon, crengute de visin, apa si sare.

Ingrediente:Castraveti in saramura

  • castraveţi
  • usturoi
  • piper
  • hrean
  • mărar
  • foi de dafin
  • tarhon
  • crenguţe de vişin

pentru soluţia salină:

  • apă
  • sare

 

Mod de preparare:

Castraveţii se pun în apă cu puţină sare circa o oră, după care se aşază în borcan, cu usturoi, piper şi hrean. Apa (la un litru se pune o lin­gură de sare cu vârf), cu mirodenii (mărar, cimbru, foi de dafin, tarhon), se fierbe 4-5 minute (din momentul în care începe să clocotească).

După ce a fiert, se ia de pe foc şi se toarnă peste castraveţi, lăsându-se borcanul descoperit 48 de ore. După aceea, se scurge zeama, se mai fierbe 10 minute (din momentul în care începe să clocotească).

Castraveţii din borcan se spală cu jet de apă rece şi se rearanjează în borcan, iar dea­supra se pun crenguţe de vişin. Se toarnă saramura fiartă, se leagă borcanul şi se sigilează şi se depozitează în cămară.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.