Castraveti murati in saramura

Printeaza

O reteta delicioasa de castraveti murati in saramura din: castraveti cornison, marar uscat, frunze de visin, boabe de mustar, seminte de ienibahar, radacina de hrean, usturoi, foi de dafin si sare grunjoasa.

Ingrediente:Castraveti murati in saramura

  • castraveti mici cornison
  • seminte de marar uscat
  • frunze de visin
  • boabe de mustar
  • seminte de ienibahar
  • radacina de hrean
  • usturoi
  • foi de dafin
  • sare grunjoasa

 

Mod de preparare:

Alegi castraveti mici, cornison, foarte proaspeti. Ii speli in apa rece si ii lasi 1-2 ore in apa rece, ca sa iasa amareala din coaja. Ii socti din apa si ii usuci in prosoape absorbante sau ii lasi la scurs.
Aşezi pe fun­dul borcanelor ste­rilizate seminţe de mărar şi de ieniba­har, aşezi apoi cas­traveţii cu bucăţi de hrean printre ei şi că­ţei de usturoi.

Deasupra adaugi frunze de vişin, câte o inflorescenţă de mărar cu seminţe şi boa­be de muştar.

Separat, într-o oa­lă mare, fierbi apă cu foi de dafin şi sare grunjoasă ne- lodată, în proporţie de o lin­gură de sare la un litru de apă.

Torni apoi, cu multă gri­lă, apa clocotită peste cas­traveţii din borcane, închizi borcanele cu capace înfile- tate şi, după răcire, le depo­zitezi într-un loc bine aerisit şi răcoros, până vor fi con­sumaţi.

Castraveti murati in saramura

Castraveti murati in saramura

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.