Castraveti murati cu marar si usturoi

Printeaza

Castraveti murati cu marar si usturoi din: castraveţi proaspeţi, de aproximativ 10 cm lungime, oţet alb, apă, us­turoi, crenguţe de mărar înflorite, conservant.

Ingrediente:Castraveti murati cu marar si usturoi

  • 3 1/2 kg castraveţi proaspeţi, de aproximativ 10 cm lungim
  • 350 ml de oţet alb
  • 12 căni de apă
  • 16 căţei de us­turoi curăţaţi şi tăiaţi în jumătăţi
  • 8 crenguţe de mărar înflorite
  • 1 plic conservant

 

Mod de preparare:

Spală castraveţii şi pune-i la înmuiat într-un lighenuş cu apă rece şi multe cuburi de gheaţă, pentru două ore. Intre timp sterilizează borcanele în apă clocotită pentru cel puţin 10 minute.

Pune într-o oală mare oţetul, apa, sarea şi conservantul şi fierbe-le 3-5 minute. Apoi pune în fiecare borcan câte 2 jumătăţi de căţei de usturoi, castraveţii şi câte o înfloritură de mărar.

Umple borcanele cu saramura fierbinte, adaugă ceilalţi căţei de usturoi şi crenguţele de mărar şi sigilează borcanele. Bor­canele trebuie apoi ţinute opt săptămâni înainte de a le consuma.

Dacă le depozitezi într-un loc răcoros şi uscat, le poţi păstra chiar si doi ani.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.