Castraveti murati cu marar, cimbru si usturoi

Printeaza

Castraveti murati cu marar, cimbru si usturoi din: castraveti, paine neagra, drojdie de bere, hrean, marar uscat, cimbru, usturoi.

Ingrediente:Castraveti murati cu marar, cimbru si usturoi

  • 50 castraveţi
  • 2 felii de pâine neagră sau 20 g drojdie de bere
  • hrean
  • mărar uscat
  • cimbru
  • usturoi

 

Mod de preparare:

Alegi castraveţi de mărime potrivită, îi speli, îi scurgi bine de apă şi îi aşezi într-un borcan până la jumătate din înălţimea lui. Printre castraveţi presari bucăţi de hrean şi căţei de usturoi.

Tai două felii de pâine neagră, le înfăşori într-un tifon şi le pui peste castraveţi, după care continui aşezarea castraveţilor până se umple borcanul.

Deasupra pui bucăţi de hrean, căţei de usturoi, crenguţe de mărar uscat şi cimbru. Pui pe aragaz un vas cu apă şi, când clocoteşte, îl dai deoparte. Laşi apa să se răcească şi o torni peste castraveţi, închizi borcanul cu două rânduri de celofan.

După 2-3 zile, castraveţii se pritocesc.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.