Castraveti in saramura

Printeaza

Castraveti in saramura Castraveti in saramura

Ingrediente:

  • 6 kg castraveţi
  • saramură din 4 l apă şi 200 g sare
  • mărar
  • 2 căpăţâni de usturoi
  • 4 ardei iuţi
  • 2 bucăţi hrean
  • frunze de ţelină verzi sau uscate

 

Mod de preparare:

Speli castraveţii, îi scurgi şi îi aşezi în bor­cane curate in poziţie verticală, pentru ca golurile dintre castraveţi să fie cât mai mici. Cureţi hreanul şi îl tai în şuviţe.

Cureţi şi usturoiul. în borcane, printre castraveţi, introduci hreanul şi usturoiul. Deasupra castraveţilor vei pune frunze da ţelină, o crenguţă de cimbru şi mărarul beţe, astfel încât să împiedice castraveţii să iasă dea­supra soluţiei.

Fierbi soluţia de saramură şi o adaugi în borcane. Inveleşti borcanele în pături până a doua zi. A doua zi tragi saramura într-o oală, o fierbi şi o pui din nou în borcane, după care urmează pasteurizarea.

Repeti si a treia zi, apoi legi borcanele si le pui la rece. Intr-o luna castravetii sunt murati.

Castraveti in saramura

Castraveti in saramura1 Castraveti in saramura

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.