Castraveti cu sos olandez

Printeaza

 Castraveti cu sos olandez

Ingrediente:Castraveti cu sos olandez

  • 1 kg castraveţi cruzi
  • 120 g unt
  • sare
  • 1/2 lămaie
  • 2 linguri de smantană
  • piper alb
  • 3 gălbenuşuri
  • puţină făină

 

Mod de preparare:

Castraveţii se curăţă, se taie in 4 (în lungime), se scot seminţele şi fiecare bucăţică se taie apoi în trei. Se fierb în apa cu sare timp de 8-10 minute şi se strecoară.

Separat se face sosul olandez din unt, făină, smîntînă, sare, piper alb, gălbenuşurile şi zeama de lămîie.

Castraveţii se amestecă cu sosul olandez şi se încălzesc la bain-marie (fără să se fiarbă).

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.