Castraveţi cu dovleac

Printeaza

Castraveţi cu dovleac

Ingrediente:Castraveţi cu dovleac

  • 1,5 kg castraveţi
  • 50 g sare grunjoasă
  • 500 g dovleac
  • 120 g zahăr
  • un litru oţet din vin
  • un litru de apă
  • o bucată de hrean
  • 4 linguriţe de boabe de muştar
  • 3 linguriţe de piper negru
  • 6 frunze de dafin
  • mărar uscat

 

Mod de preparare:

Se curăţă castraveţii şi se taie rondele groase de un cm. Se pun într-un castron, se presară sare din belşug, se toarnă apă, se acoperă şi se lasă în frigider peste noapte.

A doua zi se curăţă dovleacul de coajă şi de seminţe, iar pulpa se taie bucăţi de aceeaşi mărime cu castraveţii. Se scot castraveţii din saramură, se clătesc cu apă rece şi se adaugă dovleacul, feliile de hrean, mărarul şi boabele de muş­tar.

Se umplu borcanele până la 2 cm de gura borcanului. Se pune la fiert oţe­tul diluat cu un litru de apă şi se adaugă două linguri de sare, zahăr, boabele de piper şi dafinul.

Se toarnă oţetul cald în borcane, se închid ermetic şi se lasă la răcit acoperindu-se cu o pătură.

Castraveti cu dovleac

Castraveti cu dovleac.jpgCastraveti cu dovleac1.jpgCastraveti cu dovleac2.jpgCastraveti cu dovleac3.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.