Castraveţi cu dovleac
PrinteazaCastraveţi cu dovleac
- 1,5 kg castraveţi
- 50 g sare grunjoasă
- 500 g dovleac
- 120 g zahăr
- un litru oţet din vin
- un litru de apă
- o bucată de hrean
- 4 linguriţe de boabe de muştar
- 3 linguriţe de piper negru
- 6 frunze de dafin
- mărar uscat
Mod de preparare:
Se curăţă castraveţii şi se taie rondele groase de un cm. Se pun într-un castron, se presară sare din belşug, se toarnă apă, se acoperă şi se lasă în frigider peste noapte.
A doua zi se curăţă dovleacul de coajă şi de seminţe, iar pulpa se taie bucăţi de aceeaşi mărime cu castraveţii. Se scot castraveţii din saramură, se clătesc cu apă rece şi se adaugă dovleacul, feliile de hrean, mărarul şi boabele de muştar.
Se umplu borcanele până la 2 cm de gura borcanului. Se pune la fiert oţetul diluat cu un litru de apă şi se adaugă două linguri de sare, zahăr, boabele de piper şi dafinul.
Se toarnă oţetul cald în borcane, se închid ermetic şi se lasă la răcit acoperindu-se cu o pătură.
Castraveti cu dovleac
Pofta buna!