Castraveti cu ceapa si ardei grasi murati

Printeaza

Castraveti cu ceapa si ardei grasi murati din: castraveţi, ceapa, ardei graşi, usturoi, oţet de mere, zahăr, apă, seminţe de muştar, seminţe de ţelină, cuişoare, ghimbir măcinat, conservant.

Ingrediente:Castraveti cu ceapa si ardei grasi murati

  • 25 de castraveţi tăiaţi în felii foarte subţiri
  • 6 cepe tăiate rondele subţiri
  • 2 ardei graşi tăiaţi cubuleţe
  • 3 căţei de usturoi tocaţi mărunt
  • 3 căni de oţet de mere
  • 150 g de zahăr
  • 1,5 l apă
  • 2 linguri seminţe de muştar
  • 1 1/2 linguriţe dc seminţe de ţelină
  • 5 cuişoare
  • o lingură de ghimbir măcinat
  • un plic conservant

 

Mod de preparare:

Intr-un castron mare amestecă toate legumele şi lasă-le împreună timp de 3 ore.

După aceea pune pe foc într-o oală apa, oţetul, zahărul, seminţele de muştar, de ţelină, cuişoarele (după ce se fierb în saramură, cuişoarele se scot din oală), ghimbirul, plicul de conservant şi se lasă la fiert 3-5 minute.

După ce totul fierbe, dă oala deoparte. Pune legumele în borcane şi toarnă compoziţia fierbinte peste ele.

Pune borcanele la con­servat numai în locuri foarte reci.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.