Castraveti cu ardei iute si usturoi

Printeaza

Castraveti cu ardei iute si usturoi din: castraveti, ardei iute, usturoi, apa, sare grunjoasa, marar verde, marar, frunze de telina.

Ingrediente:muraturi

  • 2 kg castraveti
  • 2-3 ardei iuti
  • 1 capatana de usturoi
  • 1 1/2 l apa
  • 2 linguri sare grunjoasa
  • 1 legatura marar verde
  • 1 legatura tulpini de marar
  • 1 legatura frunze de telina

 

Mod de preparare:

Speli un borcan de 5 litri şi îl usuci. Cureţi usturoiul şi speli castraveţii, ardeii şi verdeaţa. Aşezi în bor­can câţiva căţei de ustu­roi, verdeaţă şi 2 ardei iuţi rupţi în jumătate.

Cu vârful unui cuţit sau cu o andrea, înţepi castra­veţii şi îi aşezi în borcan. Deasupra mai pui câţiva căţei de usturoi, ardeiul rămas şi restul de verdeaţă.

Dizolvi sarea în apă şi torni saramura peste castraveţi. Acoperi borcanul şi îl laşi afară, la loc călduţ.

Sunt gata în 3-7 zile, timpul depinzând de temperatura mediului ambiant, îi întrebuinţezi la salate sau pentru a găti o mân- cărică de castraveţi acri, condimentată cu mărar.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.