Castraveciori murati cu hrean

Printeaza

Castraveciori murati cu hrean din: castraveti, sare grunjoasa, hrean, usturoi, tarhon, marar, otet.

Ingrediente:Castraveciori_murati_cu_hrean

  • 4 kg castraveti
  • 8 linguri sare grunjoasa
  • 4 radacini hrean
  • 4 catei de usturoi
  • 1 legatura mare tarhon
  • 8 fire marar uscat
  • 250 ml otet

 

Mod de preparare:

Se prepara o saramura: se amesteca 4 linguri de sare cu 4 l de apa si se dau in clocot; se lasa apoi sa fiarba fiarba in clocot 10 minute. Se spala castravetii si se oparesc intr-un vas incapator cu saramura. Se acopera si se lasa sa se odihneasca 24 de ore. Se scurge saramura si se prepara alta, in exact acelasi fel si se lasa sa se raceasca.

Se decojeşte hreanul şi se taie felii. Se repartizea­ză în borcane castraveţii, apoi felii de hrean, căţei de usturoi, tarhon şi se aco­peră cu mărar uscat. Se completează saramura cu oţet şi se repartizează în borcane. Se închid erme­tic.

Castraveciori murati cu hrean

Castraveciori_murati_cu_hrean

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.