Castraveciori în otet

Printeaza

Castraveciori în otet din: castraveciori, otet, apa, sare de mare, miere, piper boabe, foi de dafin, hrean, morcovi, usturoi.

Castraveciori_în_otet_03

Ingrediente:

  • 8 kg castraveciori
  • 2 l otet
  • 4 l apa
  • 6 linguri sare de mare
  • 2 linguri miere
  • piper boabe
  • 2 foi de dafin
  • 2-3 bucati de hrean
  • 1/2 kg morcovi
  • 1 capatana de usturoi

 

Mod de preparare:

Alegi castraveciori sănătoşi şi îi speli în mai multe ape. îi aşezi într-un borcan de 10 I curat, îi acoperi cu apă rece şi îi laşi câteva ore, după care scurgi apa, pe care o arunci.

Pregăteşti saramura: Fierbi oţetul amestecat cu apa şi sarea. Când a dat în clocot, adaugi mierea şi iei saramura de pe foc. Până se mai răceşte, pregăteşti borcanul de castraveţi. Cureţi morcovii, îi tai rondele şi îi aşezi printre castraveţi, adăugând şi boabele de piper.

Castraveciori_în_otet

Cureţi hreanul şi usturoiul. Adaugi în borcan hreanul, căţeii de usturoi şi boabele de muştar. Amesteci saramura, pui sub borcan vârful unui cuţit, ca să nu se spargă borcanul, apoi o torni în borcan. Legi borcanul a doua zi şi îl aşezi în cămară.

Castraveciori_în_otet_02

Castraveciori în otet

Castraveciori_în_otet_03

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.