Cassoulet

Printeaza

Cassoulet

Ingrediente:Cassoulet

  • 500 g fasole alba (uscata)
  • 5 cepe
  • 6 cuisoare
  • 100 g sorici
  • 3 crengute cimbru
  • 3 fire patrunjel
  • 2 foi de dafin
  • 6 catei de usturoi
  • 250 g carnati (usturoiati)
  • 500 g carne de miel
  • 400 g ceafa de porc
  • 100 g costita
  • 4 linguri untura
  • sare, piper
  • 3 rosii mari (circa 500 g)
  • 2-3 linguri pesmet.

 

Mod de preparare:

Se pune fasolea intr-o oala mare, se adauga 2 l de apa si se lasapeste noapte cu capac  sa se inmoaie. Se curata 3 cepe si se infig in ele cuisoarele. Soriciulse pune in apa clocotita si se lasa sa fiarba cateva minute.

Se fierbe fasolea. Se leaga cu o ata patrunjelul, cimbrul si o foaie de dafin. Se fierbe fasolea circa o ora in apa in care a fost inmuiata, impreuna cu cele 3 cepe impanate, soriciul, buchetul de ierburi aromate si 3 catei de usturoi curatati de coaja. Se adauga carnatul si se fierbe si el impreuna cu fasolea, circa 1/2 ora.

Se prajeste carnea de miel si de porc. Carnea spalata si zvantata se taie bucati potrivite, iar costita se taie cubulete. Se prajesc toate in untura incinsa, se toaca marunt celelalte 2 cepe si cei 3 catei de usturoi, se prajesc si ele cateva minute impreuna cu carnea, dupa care se adauga si foaia de dafin ramasa.

Se fierbe carnea. Se scurge fasolea, iar zeama se toarna peste carne. Se adauga rosiilecuratate de pielita si taiate marunt si se fierb incet, impreuna cu carnea la foc mic, aproximativ o ora.Se pun ingredientele intr-o forma rezistenta la foc.

Pe fundul formei se aseaza soriciul, iar peste el se toarna jumatate din fasole. Peste fasole urmeaza bucatile de carne si deasupra restul de fasole, in care s-a incorporat carnatul taiat felii.

Cassoulet-ul se rumeneste la cuptor. Peste amestecul de fasole si carne se presara pesmetul, se baga la cuptorul incins la 200 grade C si se lasa sa se rumeneasca circa 30 de minute.

Cassoulet

Cassoulet

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.