Cascaval pane cu crochete

Printeaza

Cum se prepara Cascaval pane cu crochete din: cascaval, oua, lapte, faina, pesmet, sare, piper, ulei, cartofi, galbenusuri si pesmet.

Ingrediente:Cascaval_pane_cu_crochete

pentru cascaval:

  • 250 g cascaval
  • 2 oua
  • 3-4 linguri lapte
  • 1 lingura jumatate de faina
  • pesmet
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prajit

pentru crochete:

  • 500 g cartofi fierti
  • 2 galbenusuri
  • 1 ou
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura pesmet
  • 2 linguri unt
  • 2 linguri ulei

 

Mod de preparare:

Se taie caşcavalul felii mai groase- şi se pun pe o farfurie în congelator, 10 minute, până se întăresc puţin. In felul acesta, se va împiedica topirea lui în timpul prăjirii.

Separat, se bat ouăle cu taina până se formează o compoziţie ca o smântână mai groasă, care se subţiază cu laptele.

Se condimentează cu sare şi piper, după gust. Se trec feliile de caşcaval prin această compoziţie, se tăvălesc prin pesmet şi apoi se prăjesc în ulei bine încins. Se scot pe prosoape absorbante pentru a înlătura grăsimea excesivă.

Din cartofii fierţi se prepară un piure, în care se amestecă două gălbenuşuri, o lingură de făină, sare, după gust. Din compoziţia obţinută se modelează crochete, care se dau prin faină, ou bătut şi pesmet.

In final, se prăjesc în unt amestecat cu ulei. Se scot pe prosoape absorbante. Se servesc calde alături de caşcavalul pane, garnisite cu felii de roşii.

Cascaval pane cu crochete

Cascaval_pane_cu_crochete

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.