Reteta cascaval pane

Printeaza

Reteta cascaval pane

Reteta cascaval pane din: cascaval, oua, bere, drojdie, zahar, boia, piper, cimbru, ulei, faina.

Ingrediente:

  • 500 g. cascaval
  • 2 oua
  • un pahar bere
  • drojdie uscata
  • zahar
  • boia
  • piper
  • cimbru
  • ulei
  • o cana faina

 

Mod de preparare:

Se alege un cascaval cat mai gras, care se taie bucati mici. Acesta se tavaleste in urmatoarea compozitie: se bat doua oua, in care se adauga putin cate putin faina.

Se face o maia dintr-un varf de cutit de drojdie uscata dizolvata in apa calda si cu putin zahar. Aceasta se lasa zece minute. Apoi se toarna peste ouale amestecate cu aceasta mai, de sus, un pahar de bere, pentru a face spuma.

Compozitia trebuie sa iasa ca de clatite nici prea grasa nici prea subtire.

Cascavalul tavalit prin acest sos se prajeste in mult ulei fierbinte si la foc iute intr-un vas mai mult inalt decat plat.

Pe cascaval se poate pune putina boia, piper si eventual cimbru.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.