Caşcaval facut in casă

Printeaza

Caşcaval facut in casă din: branza de vaci, lapte, zahar, unt, branza de oaie, oua, bicarbonat.

Ingrediente:Caşcaval facut in casă

  • 1 kg brânză de vaci sau telemea (poţi folosi bucăţelele de brânză rămase, dar nu acrite)
  • 2 l lapte
  • 2 lin­guriţe zahăr
  • 250 g unt
  • 200-300 g brânză de oi
  • 5-6 ouă
  • 2 linguriţe bicarbonat

 

Mod de preparare:

Pui laptele la fiert cu zahărul şi când clocoteşte adaugi brânza de vaci şi amesteci bine. Fierbi 5-10 minute până se taie laptele.

Dai cratiţa la o parte şi pui brânza într-o strecurătoare deasă ca să se scurgă bine.

Intre timp, pui la topit untul amestecat cu brânza de oi rasă, pe foc mic şi după 5-10 minu­te, adaugi brânza scursă. Separat, baţi ouăle cu bicarbonatul.

Când brânza de oi a început să se topească, torni ouăle bătute şi amesteci cu telul continuu, ca să nu se prindă de vas.

Când nu mai este zer, deşerţi caşcavalul într-o cratiţă unsă şi-l dai la rece. A doua zi îl răstorni şi îl poţi consuma.

 

Poftă bună!

Incoming search terms:

  • cascaval de casa
  • cascaval facut in casa
  • cascaval de casa preparare
  • reteta cascaval de casa
  • reteta de cascaval facut acasa
  • reteta de cascaval facut in casa
  • reteta de cascaval
  • cascaval de casa din branza de vaci
  • cascaval de casa cu branza de oaie
  • reteta cascaval facut in casa

2 comentarii

  1. VA MULTUMESC !!!!!!DE-ABIA ASTEPT SA PREPAR SI EU !!!!!!!!!!AM TOATE INGREDIENTELE !!!!!!!!!!RITA

  2. Ti-a iesit?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.