Casată de castane cu alune

Printeaza

O reteta de casata de castane cu alune din: piure de castane, frisca, oua, zahar, miere, lapte, zahar vanilat, rom si alune de padure neprajite.

Ingrediente:Casată de castane cu alune

  • 400 g piure de castane
  • 500 ml frisca batuta din smantana
  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 1 lingura miere
  • 250 ml lapte fiert
  • 1 lingura zahar vanilat
  • 1 lingura rom
  • 150 g alune de padure neprajite

 

Mod de preparare:

Bateti albusurile spuma, adaugand treptat zaharul, zaharul vanilat si romul. Bateti galbenusurile cu mierea si laptele pana cand obtineti un amestec omogen.

Adaugati frisca si puneti amestecul la bain-marie, la foc potrivit. Amestecati tot timpul, pentru a nu se prinde de vas. Cand compozitia s-a ingrosat suficient, luati vasul de pe foc, lasati-l la racit si apoi adaugati in compozitie piureul de castane si spuma de albusuri.

Puneti si alunele zdrobite mai mare si amestecati prin rasturnare. puneti amestecul la congelator, pentru mai multe ore. La servire, casata se poate orna cu frisca.

Casată de castane cu alune

Casată de castane cu alune

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.