Cartofi de vară sotaţi

Printeaza

O reteta de cartofi de vara sotati din: cartofi, ulei de rapita, unt, foi de dafin, usturoi, coaja rasa de lamaie si patrunjel.

Ingrediente:Cartofi de vară sotaţi

  • 1,5 kg de cartofi, taiati in bucati mici
  • 4 linguri ulei de rapita
  • 1 lingura de unt
  • 4 foi de dafin
  • 2 catei de usturoi
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 1 legatura mica de patrunjel, tocat

 

Mod de preparare:

Se pun cartofii într-o cratiţă mare, se acoperă cu apă şi se aduc la punctul de fierbere. Se fierb cinci-opt minute, până când încep să se înmoaie, dar fără să se dezintegreze. Se scurg şi se lasă să se usuce puţin.

Se încing uleiul şi untul într-o tigaie mare. Se rup foile de dafin şi se adaugă în tigaie împreună cu usturoiul. Odată ce s-au uscat cartofii, se pun în tigaie şi se asezonează. Se amestecă des şi se sotează la foc mediu 20-25 de minute.

Cand cartofii devin crocanţi şi aurii, se presară cu coaja rasă de lămâie şi se mai lasă pe foc unu-două minute. Se asezonează după gust. Inainte de servire, se presară cu pătrunjel.

Cartofi de vară sotaţi

Cartofi de vară sotaţi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.