Cartofi umpluţi
Printeaza
Cartofi umpluţi
- 12 cartofi noi
- 400 g carpaccio de vită
- 1 borcan de pastă neagră tapenade
- 80 g fâşii de parmezan
- 3 fire de busuioc
- ulei de măsline
- sare
- piper măcinat
Preparare:
Se curăţă cartofii şi se fierb 20 de minute în apa în care, în prealabil, după ce a dat în primul clocot, s-a pus sare. Se scurg cartofii şi se taie în două, pe lăţime. Se pun cartofii pe un platou, cu partea rotunjită dedesubt.
Se umplu cartofii cu pastă tapenade, apoi cu o felie de carpaccio şi cu o fâşie de parmezan Se adaugă puţin ulei de măsline, apoi se pun sarea şi piperul. Se decorează cu frunze de busuioc şi se serveşte imediat.
Pasta neagră tapenade: este o reţetă provensală pe care o poţi face şi tu. Amesteci măsline negre fără sâmburi, capere, anşoa în ulei. Pui usturoi, piper, busuioc şi ulei de măsline.
Pofta buna!
As incerca reteta asta de cartofi umpluti cu carpaccio de vita. Este un ingredient mai putin accesibil ca pret, dar este si foarte gustos.