Cartofi umpluti cu sunca

Printeaza

Cartofi umpluti cu sunca din: cartofi, oua, ulei, sunca, castraveciori murati, smantana, sfecla rosie, mustar, sare, piper.

Ingrediente:Cartofi umpluti cu sunca

  • 4 cartofi medii
  • 3 oua (pentru maioneza)
  • 250 ml ulei
  • 200 g sunca sau orice fel de salam
  • 3-4 castraveciori murati
  • 2 linguri smantana
  • 1 sfecla rosie
  • 1 lingurita mustar
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Speli cartofii bine şi îi pui la fiert în coajă, împreună cu sfecla roşie. Pui la fiert şi 2 ouă.

Cât timp fierb, tai şunca şi castraveţii cubuleţe. Din gălbenuşurile fierte, un gălbenuş crud şi linguriţa de muştar, faci o maioneză simplă.

Albuşurile fierte le păstrezi pentru ornat. Cartofii fierţi şi răciţi şi îi tai în două pe ori­zontală, îi scobeşti cu linguriţa cât să încapă o lingură de umplutu­ră.

Compoziţia o faci din miezul de la cartofi, maioneză, smântână, şuncă şi castraveţi, con­dimentate după gust.

Peste cartofii scobiţi pre­sari puţină sare fină, ur­mând apoi umplerea cu compoziţia rezultată.

Or­nezi totul cu sfecla roşie curăţată şi tăiată fâşii, si cu albuşurile fierte.

 

Cartofi umpluti cu sunca

 

retete

Cartofi mov cu rozmarin și parmezan

retete

Tocăniță de cartofi cu carne – Rețetă tradițională și savuroasă

Tocăniță de cartofi cu carne – Rețetă tradițională și savuroasă din: cartofi, carne de porc sau vita, ceapa, usturoi, ulei de floarea soarelui, boia de ardei dulce si iute, cimbru, oregano, rosii in bulion, sare, piper, apa. Ingrediente: 4 cartofi mari, tăiați cuburi 300g carne de porc sau vită, tăiată bucăți 1 ceapă mare, tocată […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.