Cartofi umpluţi cu creier de vită

Printeaza

 

Cartofi umpluţi cu creier de vităAlegi 1 kg cartofi mari şi mai lunguieţi pe care îi speli şi îi fierbi cu tot cu coajă pe jumătate. Ii cureţi, apoi îi tai în două pe lungime, le scoţi miezul şi-i laşi deop­arte până pregăteşti umplutura.

Tai mărunt 2 cepe curăţate şi spălate, le căleşti în puţin ulei, pui sare, piper şi boia dulce după gust şi adaugi 250 g creier de vită curăţat de pieliţe şi tăiat mărunt.

După ce ai călit totul, iei tigaia de pe foc, adaugi 1 ou şi mult pă­trunjel tocat, amesteci şi umpli jumătăţile de cartofi cu această compoziţie. Le aranjezi într-o tavă unsă cu ulei ca să nu se răstoarne, adau­gi 300-400 ml supă (preparată cu apă şi un cub de condiment concentrat) şi 100 g smân­tână groasă.

Le dai la cuptor ca să se rume­nească bine şi le serveşti fierbinţi.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.