Cartofi umpluti cu carne
PrinteazaCartofi umpluti cu carne
- 5 cartofi mai mari
Pentru umplutură :
- 250 g carne
- o bucăţică grăsime de la rinichi
- 1 gălbenuş
- mărar după gust
- 300 g unt
- 1 lingură smîntînă (pentru tocătură)
- 1 ccapă şi codite de ceapă verde
- 2 linguriţe orez
- sare
- piper
- unt pentru vînturăt
- 650 g roşii
- 5 linguri smantană
Mod de preparare:
Alegem cartofi frumoşi, egali, îi spălăm şi îi curăţăm. Ii coacem în cuptor.
Cînd sunt gata îi scoatem. Ii lăsam puţin să se răcorească, îi tăem în două şi scobim cea mai mare parte din miez, cu o linguriţă specială sau cu un cuţit.
Pregătim tocătura şi amestecăm cu puţin miez de cartofi.
Umplem cu tocătură cartofii copţi. Presărăm puţin pătrunjel tocat şi foarte puţin pesmet. Adăugăm puţină zeamă de carne şi dăm la cuptor. După 20 minute sunt gata.
Pofta buna!