Cartofi umpluti cu carne

Printeaza

Cartofi umpluti cu carne 

Ingrediente:Cartofi umpluti cu carne

  • 5 cartofi mai mari

Pentru umplutură :

  • 250 g carne
  • o bucăţică grăsime de la rinichi
  • 1 gălbenuş
  • mărar după gust
  • 300 g unt
  • 1 lingură smîntînă (pentru tocătură)
  • 1 ccapă şi codite de ceapă verde
  • 2 linguriţe orez
  • sare
  • piper
  • unt pentru vînturăt
  • 650 g roşii
  • 5 linguri smantană

 

Mod de preparare:

 

Alegem cartofi frumoşi, egali, îi spălăm şi îi curăţăm. Ii coacem în cuptor.

Cînd sunt gata îi scoatem. Ii lăsam puţin să se răcorească, îi tăem în două şi sco­bim cea mai mare parte din miez, cu o linguriţă specială sau cu un cuţit.

Pregătim tocătura şi amestecăm cu puţin miez de cartofi.

Umplem cu tocătură cartofii copţi. Pre­sărăm puţin pătrunjel tocat şi foarte pu­ţin pesmet. Adăugăm puţină zeamă de carne şi dăm la cuptor. După 20 minute sunt gata.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.