Cartofi umpluti cu carne si usturoi

Printeaza

Cartofi umpluti cu carne si usturoi din: cartofi, carne tocată amestec de vită cu porc, ceapa, usturoi, sare, piper, ou, pătrunjel şi mărar.

Cartofi umpluti cu carne de vita si rosii

Ingrediente:

  • 1 kg cartofi
  • 400 g carne tocată amestec de vită cu porc
  • 1 ceapă mare
  • 2 căţei de usturoi
  • sare
  • piper măcinat
  • 1 ou
  • frunze de pătrunjel şi mărar (dacă îţi place)

Mod de preparare:

Cureţi cartofii, îi speli bine, le tai un capac deasupra, dar nu de tot. Pui carnea într-un bol, adaugi ceapa, usturoiul zdrobit, verdeaţa tocată, oul, sare şi piper şi amesteci bine.

Umpli fiecare cartof, pui capacul şi îi aşezi într-o tavă de iena. Torni puţin ulei pe fiecare, adaugi 100 ml apă şi dai la cuptorul încălzit, la 180 de grade Celsius.

Laşi până este gata. Serveşti cartofii ca garnitură sau simpli, alături de o salată de sezon sau de murături. Noi, bănăţenii, mâncăm cartofii şi cu compot.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.