Cartofi taranesti cu merisoare

Printeaza

Cartofi taranesti cu merisoare din: cartofi, carne de porc, usturoi, smantana, lapte, faina, unt, cascaval, ceapa, merisoare.

Ingrediente:

  • 1 kg cartofi
  • 500 g carne de porc
  • 1 căpăţână de usturoi
  • 200 g smântână
  • 100 ml lapte
  • 50 g făină
  • 50 g unt
  • 50 g caşcaval ras
  • 1 legătură ceapă verde
  • 3-4 căpăţâni de usturoi
  • merisoare

 

Mod de preparare:

Pui cartofii la fiert în apă cu sare. Ii fierbi pe jumătate şi îi laşi la scurs. Tai carnea în bucăţi şi o pui la rumenit într-o tigaie, împreună cu ceapa verde tocată. Când este aproape gata, adaugi cartofii fierţi şi îi laşi să prindă şi ei o crustă.

Tai căpăţâna de usturoi pe jumătate şi o coci pe o plită. Dizolvi făina cu laptele rece şi amesteci până se desfac eventualele cocoloaşe. Pui şi smântână.

Freci tava de la cuptor cu puţin usturoi. Adaugi cartofii şi carnea, merişoarele spălate, sosul de smântână, usturoiul copt şi caşcavalul, dar fără a amesteca.

Dai tava la cuptor pentru 20 de minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.