Cartofi cu spanac

Printeaza

O reteta de cartofi cu spanac din: smantana, usturoi, oua, spanac, unt, cartofi si branza.

Ingrediente:Cartofi cu spanac

  • 300 ml smantana
  • 1 catel de usturoi
  • 2 oua
  • 400 g spanac
  • unt pentru uns
  • 850 g cartofi, decojiti si feliati subtire (felii de circa 3 mm grosime)
  • 250 g branza telemea sau cascaval

 

Mod de preparare:

Pui spanacul la fiert şi îl laşi câteva minute, apoi îl pui într-o strecură­toare şi îl laşi să se scurgă câteva minute. îl storci cât poţi de bine. Potriveşti gustul de sare şi piper, între timp, cureţi cartofii şi îi feliezi. Baţi ouăle cu smântână şi adaugi usturoiul pisat.

Ungi bine cu unt un vas termorezistent şi aşezi ju­mătate dintre feliile de cartofi pe fundul acestuia. Aşezi un strat de spanac, apoi cartofii rămaşi. Torni amestecul de smântână, apoi presari brânza.

Coci totul timp de 45-55 minute, până se rumeneşte şi se înmoaie compoziţia.

Cartofi cu spanac

Cartofi cu spanac

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.