Cartofi si legume coapte, cu sunca

Printeaza

O reteta simpla si gustoasa de cartofi si legume coapte, cu sunca din: cartofi, morcovi, praz, dovlecel, sare, ceapa, unt, faina, smantana, supa de legume, sunca, patrunjel, maghiran, piper, nucsoara, cascaval si galbenusuri.

Ingrediente:Cartofi si legume coapte, cu sunca

  • 600 g cartofi cu coaja roşie
  • 2 morcovi
  • 1 praz mic
  • 1 dovlecel
  • sare
  • 1 ceapă
  • 1 lingură de unt
  • 1 lingură făină
  • 200 g smântână
  • 150 ml supă de legume (din concentrat)
  • 50 g felii de şuncă
  • câte 1 lingură de pătrunjel proaspăt tocat
  • maghiran
  • piper proaspăt măcinat
  • nucşoară
  • 1 lingură de unt
  • 100 g caşcaval ras
  • 2 gălbenuşuri

 

Mod de preparare:

Se spală cartofii şi se fierb în coa­jă 25 min. Se lasă apoi în apă rece, se cură­ţă şi se taie bucăţi mai mari. Se curăţă şi se taie morcovii. Se spală şi se curăţă prazul, apoi se taie rondele. Se spală şi se curăţă dovlecelul, se taie pe lungime, apoi pe lăţime. Se fierb morcovii în apa sărată timp de 4 min.

Se adaugă prazul şi dovleceii şi se fierbe încă 1 min. Apoi se scurg de apă, se pun în jet de apă rece şi se scurg foarte bine.

Pentru sos, se curăţă şi se taie ceapa cubuleţe, apoi se căleşte în unt, într-o tigaie mică. Se încorporează făina şi se fierbe rapid. Se adăugă smântână şi supa de legume şi se fierbe la foc mic 5 min, amestecând din când în când.

La final, se taie şunca în cubuleţe şi se adaugă în sos, împreună cu maghiranul şi pătrunjelul. Se asezonează cu sare, piper şi nucşoară. Se lasă la răcit.

Se încălzeşte cealaltă lingură de unt într-o tigaie, apoi se sotează rapid cartofii. Se pun cartofii şi legumele într-o tavă de copt unsă cu unt. Se amestecă gălbenuşurile în sos şi se toarnă peste legume. Se presară caşcava­lul ras şi se coace în cuptor, la 200’C.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.