Cartofi scotieni

Printeaza

O reteta de cartofi scotieni din: ceapa, untura, ulei de masline, cimbru, sare de mare, piper, cartofi, creson si frunze de telina. Este o reţetă clasică din partea de nord a Marii Britanii. Aceasta reteta scoate cel mai bine în evidenţă aroma cartofilor; iar frunzele de ţelină şi cresonul îi dau o anumită prospeţime, datorită căreia este o garnitură bună pentru peşte.

Ingrediente:

  • 2 cepe, curăţate şi tăiate solzişori
  • untură sau unt
  • ulei de măsline
  • frunzele de la câteva fire de cimbru proaspăt
  • sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat
  • 1 kg de cartofi făinoşi, curăţaţi şi tăiaţi bucăţi
  • o legătură de creson, spălat şi uscat
  • o mână de frunze de ţelină tocate

 

Mod de preparare:

Căliţi ceapa la foc foarte mic, cu unt sau untură şi ulei de măsline, cimbru şi un praf de sare şi piper, timp de 10-15 minute. Când ceapa s-a înmuiat şi a căpătat o culoare auriu-deschis, adăugaţi cartofii şi o jumătate de litru de apă.

Acoperiţi cu un capac şi lăsaţi cartofii să fiarbă până când devin fărâmicioşi, amestecând din când în când. La sfârşit, amestecaţi din nou, încorporând şi bucăţelele lipite pe fundul cratiţei.

Puteţi să faceţi cartofii piure sau să-i lăsaţi aşa cum sunt, sub formă de cubuleţe mai mici şi mai mari. Verificaţi gustul de condimente, apoi adăugaţi cresonul şi frunzele de ţelină şi serviţi.

Cartofi scotieni

Pofta buna!

 

 

Incoming search terms:

  • cartofi scotieni

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.