Cartofi scazuti cu carnati

Printeaza

Cartofi scazuti cu carnati din: cartofi, carnati de casa, ceapa, ulei, ardei, concentrat de legume, sare, piper, boia de ardei.

Ingrediente:Cartofi scazuti cu carnati

  • 1 kg cartofi
  • 1 fir de cârnaţi de casă, afumaţi
  • 1 ceapă mai mare
  • 8-10 linguri ulei
  • 1 ardei gras
  • 1 lingură concentrat de legume
  • sare
  • piper
  • 1 linguriţă boia de ardei

 

Mod de preparare:

Cârnaţii îi feliezi şi îi prăjeşti uşor, apoi îi scoţi din ulei pe o farfurie. Cartofii curăţaţi îi tai cubuleţe sau fâşii, după preferinţă. Ceapa mărunţită o căleşti în uleiul în care s-au prăjit cârnaţii, presari boia, apoi adaugi repede cartofii bine spălaţi, precum şi cârnaţii prăjiţi.

Condimentezi mâncarea după gust, căleşti amestecul şi stingi cu apă, cât să acopere bine cartofii. Pui ardeiul tăiat în două şi laşi mâncarea la fiert până când cartofii se înmoaie, iar zeama scade sau chiar până când devine păstoasă.

Dacă este nevoie, după ce iei vasul de pe foc, mai poţi con dimenta mâncarea.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.