Cartofi picanti preparati la tigaie

Printeaza

Cartofi picanti preparati la tigaie din: cartofi noi, ceapa verde, ceapa rosie, rozmarin, ulei de rapita, sare, piper.

Ingrediente:Cartofi_picanti_preparati_la_tigaie

  • 1 kg cartofi noi mici
  • 1 legatura de ceapa verde
  • 4 cepe rosii
  • 1-2 fire de rozmarin
  • 4 linguri de ulei de rapita
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se spală cartofii bine şi se taie eventual în bucăţi, în funcţie de mărime. Se pregăteşte ceapa verde: cozile de ceapă se taie rondele, restul se toacă. Se curăţă ceapa roşie şi se taie felii subţiri.

Se spală rozmarinul şi se şterge; se rup acele şi se toacă. Se încinge uleiul într-o tigaie şi se prăjesc cartofii şi ceapa roşie aproximativ 10 minute, amestecând din când în când.

Se adaugă ceapa verde tocată şi se mai prăjesc 5-10 minute. Se sărează după gust şi se presară rozmarin. Se stinge cu puţină apă şi se fierbe înăbuşit sub capac, la foc moale.

Se adaugă rondelele de ceapă verde, sare şi piper.

Cartofi picanti preparati la tigaie

Cartofi_picanti_preparati_la_tigaie

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.