Cartofi picanti asezonati cu otet balsamic

Printeaza

O reteta de cartofi picanti asezonati cu otet balsamic din: cartofi, sare, ulei de masline, usturoi, rosii cherry, otet balsamic, supa, piper si busuioc.

Ingrediente:Cartofi picanti asezonati cu otet balsamic

  • 1 kg cartofi noi mici
  • sare
  • 6 linguri ulei de masline
  • 4 catei de usturoi
  • 250 g rosii cherry
  • 3 linguri otet balsamic
  • 4 linguri supa
  • piper
  • cateva frunze de busuioc

 

Mod de preparare:

Se spală bine cartofii şi se fierb în apă cu sare cca 8 min. Se scurg şi se lasă să se răcească. Se taie cartofii în jumătate, pe lung, şi se prăjesc în 4 linguri de ulei cca 10 minute, într-o tigaie mare, amestecând.

Se curăţă usturoiul şi se taie felii; se adaugă în tigaie şi se prăjeşte. Se spală roşiile, se taie jumătăţi şi se adaugă la cartofi; se prăjesc împreună cca 1 min. Se adaugă oţetul şi supa, sare şi piper şi se mai prăjesc cartofii cca 2 min.

Se încinge restul de ulei şi se prăjesc frunzele de busuioc; se lasă să se scurgă pe prosoape de hârtie. Se servesc carto­fii şi se presară busuiocul prăjit.

Cartofi picanti asezonati cu otet balsamic

Cartofi picanti asezonati cu otet balsamic

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. hai ca-mi plac cartofii astia

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.