Cartofi pescareşti

Printeaza

Cartofi pescareşti

Ingrediente:Cartofi pescareşti

  • 2 kg cartofi noi
  • 1 kg he­ring marinat (cam 6 bucăţi)
  • 1 legătură usturoi verde
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • 1 legătură ceapă verde
  • lămâie sau oţet
  • 1-2 lin­guri făină
  • 3 linguri unt
  • 3 linguri smântână
  • 3 ouă
  • sare şi piper după gust

 

Mod de preparare:

Cureţi cartofii, îi speli şi-i pui la fiert pentru 10 minute, iar separat fierbi ouăle. Scurgi apoi cartofii şi le scoţi miezul cu grijă.

Tai apoi bucăţele peştele, le amesteci cu ouăle fierte tari şi mărunţite, usturoiul, pătrunjelul şi ceapa tăiate, adaugi puţină zeamă de lămâie sau oţet. Pregăteşti apoi un sos alb fiert cu unt, făină, smântână, sare şi piper după gust.

Adaugi sosul în compoziţia de peşte, umpli cartofii şi-i aşezi într-o tavă unsă cu unt, o acoperi cu hârtie de copt unsă cu unt ca să nu se rumenească prea tare cartofii şi-i dai la cuptor.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.