Cartofi noi la tava

Printeaza

O reteta de cartofi noi la tava din: cartofi, ceapa, unt, crema de branza, oua, cascaval, frunze de busuioc, ulei si sare.

Cartofi – Sunt gustoşi, dar extrem de migăloşi când e vorba de curăţat. Pentru a-i curăţa uşor, ţine-i cinci minute în apă cu sare. Dacă vrei să-i prăjeşti, doar spală-i, fără să-i mai cureţi. Coaja extrem de subţire se va rumeni frumos. Păstrează-i într-un loc răcoros, întunecos şi aerisit, dar nu în frigider. Mărarul, rozmarinul, busuiocul şi pătrunjelul sunt verdeţurile care înnobilează cel mai bine cartofii noi.

Ingrediente:Cartofi noi la tava

  • 1 kg cartofi noi
  • 1 ceapa
  • 2 linguri cu unt
  • 500 g crema de branza
  • 4 oua
  • 100 g cascaval
  • frunze de busuioc proaspat
  • ulei
  • sare

 

Mod de preparare:

Curăţă cartofii şi pune-i la fiert în apă cu sare. După 15 minute, scurge-i şi lasă-i să se răcorească (se taie mai uşor, fără să se sfărâme). Taie ceapa în felii şi căleşte-o în puţin ulei până capătă culoare, fără s-o arzi.

Când cartofii s-au răcit, taie-i în felii. Unge o tavă de copt cu unt, pune ceapa călită, un strat de cartofi, toarnă crema de brânză cât mai uniform, iar la urmă, încă un strat de cartofi.

Bate ouăle, adaugă caşcavalul ras şi toarnă amestecul peste cartofi. Dă la cuptor pentru 15-20 de minute. Serveşte cu frunze proaspete de busuioc.

Cartofi noi la tava

Cartofi noi la tava

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.