Cartofi noi in sirop cu miere si dulceata de trandafiri

Printeaza

Cartofi noi in sirop cu miere si dulceata de trandafiri din: cartofi noi, dulceaţă de trandafiri, zahăr, untură, miere.

 

Ingrediente:Cartofi noi in sirop cu miere si dulceata de trandafiri

  • 1,300 kg cartofi noi
  • 1 1/2 linguriţă dulceaţă de trandafiri
  • 1 ceaşcă zahăr
  • 450 g untură
  • 1 1/2 lingură miere

Mod de preparare:

Se curăţă, se spală şi se taie cartofii felii. Se pun la prăjit în untură. Când sunt gata, se scurg bine de grăsime şi se transferă într-o oală mai mare.

Se adaugă două cincimi dintr-o ceaşcă cu zahăr. Se acoperă oala cu o coală albă de hârtie şi se pune, acoperită, la abur, timp de o jumătate de oră.

Intr-un vas mai mic se pun şapte linguri de apă fierbinte şi restul de zahăr, amestecând continuu, apoi mierea şi dulceaţa de trandafiri.

Se ia coala de hârtie (sau un şervet de in) şi se strecoară cu grijă siropul. Se aşază cartofii pe un platou şi se toarnă deasupra siropul fierbinte;

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.