Cartofi noi cu rozmarin

Printeaza

Cartofi noi cu rozmarin din: cartofi noi, ulei de masline, rozmarin, sare, conopida, rosii, ardei, patrunjel.

Ingrediente:Cartofi_noi_cu_rozmarin

  • 1 kg cartofi noi
  • 100 ml ulei de masline
  • 2-3 fire de rozmarin verde
  • sare

pentru sosul rosu:

  • 1 conopida mica
  • 2-3 rosii
  • 3 ardei
  • 1/2 legatura patrunjel

 

Mod de preparare:

Cureţi cartofii, îi speli şi îi laşi să se scurgă, apoi îi tai în sferturi, pe lungime, îi amesteci într-un castron cu uleiul, boiaua şi câteva frunzuliţe de rozmarin tăiate mărunt, ca să-şi dezvolte mai bine aroma.

Când toţi cartofii s-au acoperit cu o peliculă de ulei, îi aşezi într-o formă termorezistentă pe care o introduci în cuptorul preîncălzit, la foc mediu,  timp de 45 de minute.

Din când în când, picuri în vas câte puţină apă şi întorci delicat cartofii, ca să rămână întregi şi să se rumenească uniform.

Pentru sosul picant, decojeşti roşiile, cureţi şi speli ardeii. Tai ardeii în fâşii, iar roşiile în bucăţi mari.

Desfaci conopida în bucheţele. Pui la fiert ardeii, roşiile şi conopida. Pasezi legumele fierte şi sarezi sosul dupa gust.

Aduci la masa cartofii calzi, presarati cu frunzele proaspete de rozmarin, alaturi de bolul cu sos fierbinte.

Cartofi noi cu rozmarin

Cartofi_noi_cu_rozmarin

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.