Cartofi noi cu marar si usturoi

Printeaza

Cartofi noi cu marar si usturoi din: cartofi noi, marar, usturoi, sare, pesmet, unt.

Ingrediente:Cartofi_noi_cu_marar_si_usturoi

  • un kg cartofi noi mici
  • 1-2 legaturi marar
  • 3-4 catei de usturoi
  • sare
  • 3-4 linguri pesmet
  • 100 g unt

 

Mod de preparare:

Se lasă cartofii aproximativ două-trei ore să se înmoaie suficient de bine în apă rece. Cu ajutorul unui burete special, se îndepărtează cojile şi se spală bine în câteva jeturi de apă rece. Ca să fie gustoşi, se pun să fiarbă în apă cu sare, la foc potrivit.

După ce au fiert, se scot, se scurg într-o sită şi sse lasă să se răcorească. Cartofii fierţi se stropesc cu untul topit în prealabil şi se condimentează cu sare, după gust. Se aşază într-o tavă tapetată cu pesmet şi se bagă în cuptorul încins în prealabil, la aproximativ 180°C.

In acest timp, se spală mărarul, se toacă mărunt, usturoiul se zdrobeşte în mojar cu puţină sare şi se adaugă peste cartofii gratinaţi. Se mai lasă câteva minute la cuptor, apoi se scot şi se servesc calzi, cu smântână sau cu iaurt, în funcţie de preferinţă.

Cartofi noi cu marar si usturoi

Cartofi_noi_cu_marar_si_usturoi

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. EU nu pun usturoi, dar in rest la fel ii fac

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.