Cartofi noi copţi cu barbun umplut

Printeaza

O reteta de cartofi noi copti cu barbun umplut din: barbuni, masline, fileuri de ansoa, rosii uscate, usturoi, ulei de masline, sare de mare, piper, cartofi, lamaie, rozmarin si usturoi.

Ingrediente:Cartofi noi copţi cu barbun umplut

  • 4 barbuni eviscerati, fiecare de aproximativ 500 g
  • 200 g de masline negre fara samburi
  • 4 fileuri de ansoa scurse de ulei
  • 60 g de rosii uscate la soare
  • 2 catei de usturoi, curatati si tocati mare
  • 5 linguri de ulei de masline si inca putin pentru uns
  • sare de mare si piper negru

cartofi copti:

  • 1 kg de cartofi noi mici, taiati pe din doua
  • 2 lamaie, taiate pe din doua si apoi in sferturi
  • cateva fire de rozmarin
  • 6 catei de usturoi cu coaja
  • 3 linguri de ulei de masline

 

Mod de preparare:

Coaceţi mai întâi cartofii noi. Preîncălziţi cuptorul la 200°C [cuptor electrici/treapta 6 (cuptor cu gaz). Intr-o tavă mare, puneţi cartofii, bucăţile de lămâie, rozmarinul, usturoiul şi uleiul de măsline. Asezonaţi cu sare şi piper şi amestecaţi bine. Daţi tava la cuptor aproximativ o oră, până când cartofii devin crocanţi pe dinafară şi moi şi pufoşi pe dinăuntru.

Cu aproximativ 20 de minute înainte să fie gata cartofii, scurgeţi bine peştele şi uscaţi-l. Puneţi într-un blender măslinele, anşoa, roşiile uscate, usturoiul şi 2 linguri de ulei de măsline şi amestecaţi până obţineţi o pastă.

Umpleţi bucăţile de peşte cu o cantitate consistentă de pastă de anşoa şi de măsline, apoi ungeţi suprafaţa peştelui cu restul de ulei de măsline şi asezonaţi cu sare şi piper. Aşezaţi peştele într-o tavă unsă cu ulei şi lăsaţi-l la cuptor 15-20 de minute, în funcţie de grosime, până se pătrunde bine – carnea trebuie să rămână tare la o apăsare uşoară.

Impărţiţi cartofii copţi pe platouri calde, iar lângă ei aşezaţi câte un barbun umplut. Serviţi cu o salată verde uşoară.

Cartofi noi copţi cu barbun umplut

Cartofi noi copţi cu barbun umplut

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.