Cartofi la cuptor cu carnati
PrinteazaCartofi la cuptor cu carnati din: carnati, cartofi, morcovi, ulei, ceapa, rozmarin, telemea, vin alb, sare, piper.
- 2 cârnaţi
- 4 cartofi
- 3 morcovi
- ulei
- 1 legătură ceapă verde
- 1 crenguţă rozmarin
- 150 g telemea sărată
- 100 ml vin alb sec
- sare
- piper
Mod de preparare:
Tai fâşii subţiri un cârnat, iar pe celălalt îl crestezi şi-i prăjeşti în puţin ulei încins. Când sunt gata, îi scoţi pe hârtie absorbantă.
Speli şi cureţi de coajă cartofii, îi tai în 4 sau în 6 şi-i aşezi într-un vas termorezistent, uns cu ulei din belşug. Ii presari cu rozmarin. Poţi adăuga acum şi vinul alb diluat cu puţină apă, pentru mai mult gust.
Tai rondele morcovii şi ceapa verde şi le amesteci cu cartofii şi cu feliuţele de câmat. Sărezi şi piperezi, după gust. Deasupra, pui brânza şi câmatul crestat şi dai la cuptor, până se rumenesc toate frumos.
Pofta buna!