Cartofi indieni cu ghimbir si curry de conopida
PrinteazaCartofi indieni cu ghimbir si curry de conopida din: seminţe de chimion, ghimbir, curcuma, boia, ulei, garam maşala, ardei iuţi, ceapa, cartofi, conopidă, sare, coriandru.
- 60 ml ulei
- 1 linguriţă seminţe de chimion
- 2 cm ghimbir proaspăt, ras
- 1/2 linguriţă curcuma
- 1/2 linguriţă cu boia
- 1 linguriţă cu chimion măcinat
- 1 linguriţă cu garam maşala
- 2 ardei iuţi uscaţi, tocaţi
- 2 cepe
- 3 cartofi mari tăiaţi cubuleţe
- 1/2 căpăţână de conopidă, ruptă în bucheţele
- 150 ml apă
- sare după gust
- coriandru proaspăt
Mod de preparare:
Incălzeşte uleiul într-o tigaie mare. Adaugă seminţele de chimion, ghimbirul, curcuma, boia, chimionul măcinat, garam maşala şi ardeii iuţi.
Prăjeşte amestecând continuu timp de un minut. Adaugă ceapa şi prăjeşte până devine aurie. Adaugă cartofii şi conopida şi amestecă bine. Pune apa şi sarea, redu focul şi acoperă cu un capac.
Lasă să fiarbă la foc mic timp de 10-15 minute. Serveşte cu coriandru deasupra.
Cartofi indieni cu ghimbir si curry de conopida
Pofta buna!
Mie una nu-mi place ghimbirul de nici o culoare, nu stiu cum poate sa manance cineva asa ceva