Cartofi gratinaţi cu praz, ciuperci si parmezan

Printeaza

O reteta de Cartofi gratinaţi cu praz, ciuperci si parmezan din: praz, ciuperci, usturoi, unt, patrunjel, sare, piper, cartofi rosii, smantana, oua, parmezan si nucsoara.

Ingrediente:Cartofi gratinaţi cu praz, ciuperci si parmezan

  • 2 fire praz
  • 200 g ciuperci Champignon
  • 1 căţel de usturoi
  • 2 linguri unt
  • 1 lingură pătrunjel tocat
  • sare
  • piper
  • 500 g cartofi roşii
  • 200 g smântână
  • 2 ouă
  • 50 g parmezan ras
  • nucşoară măcinată

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 200°C. Se pregătesc legumele şi ciupercile. Se taie prazul rondele, iar ciupercile se taie felii. Se curăţă usturoiul şi se toacă mărunt. Se căleşte cu prazul în unt încins. Se adaugă ciupercile şi se prăjesc împreună 2-3 min.

Apoi se adaugă pătrunjelul, sare şi piper. Se aşază totul într-o formă unsă. Se decojesc cartofii, se spală şi se taie felii subţiri. Se aşază peste legumele din formă, ca ţiglele pe acoperiş.

Se amestecă smântână cu ouă şi parmezan; se condimentează cu sare, piper şi nucşoară. Se toarnă peste cartofi şi se coace la cuptor cca 45 de minute, până ce se rumeneşte.

Cartofi gratinaţi cu praz, ciuperci si parmezan

Cartofi gratinaţi cu praz, ciuperci si parmezan

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.