Cartofi gratinati cu verdeata

Printeaza

Cartofi gratinati cu verdeata

Cartofi gratinati cu verdeata

Ingrediente:

  • 1 kg de cartofi medii
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 1 fir de rozmarin
  • 300 g de caşcaval ras
  • 50 g de unt
  • 3-4 ouă
  • 2-3 linguri de pesmet
  • sare

Preparare:

Se spală cartofii si se pun la fiert cu apă şi puţină sare. Cât timp aceştia sunt la fiert, se tapetează tava cu unt şi pesmet cât să acopere toată suprafaţa. După ce s-au fiert cartofii, se curăţă de coajă, se taie rondele şi se aşază primul strat în tavă.

Se pregăteşte sosul din ouăle bătute spumă cu sare în care se pune smântână, o parte din caşcaval şi puţin unt. După ce s-a făcut sosul, se toarnă pe primul strat şi se aşază un alt rând de cartofi şi tot aşa până când se umple tava.

Se bagă tava la cuptor, aproximativ 40 de minute, până când cartofii încep să se rumenească. Cu puţin timp înainte să-i scoatem din cuptor, presărăm şi restul de caşcaval şi ii mai lăsăm atât cât să se înnmoaie caşcavalul. La final, se presara pătrunjelul tocat.

Cartofi gratinati cu verdeata.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.