Cartofi gratinati cu smantana

Printeaza

Cartofi gratinati cu smantana din: smantana, lapte, cascaval, nucsoara, rozmarin, oua, sare, piper, cartofi, unt.

Ingrediente:Cartofi gratinati cu smantana

  • 200 g smântână
  • 200 ml lapte
  • 200 g caşcaval
  • 1 linguriţă nucşoară, opţional
  • • 1 1/2 linguriţă rozmarin
  • 3 ouă
  • sare
  • piper
  • 1 kg cartofi
  • 1 cubuleţ unt

 

Mod de preparare:

Incepi prin a pregăti sosul pentru cartofii gratinaţi: pui smantâna într-un vas, torni laptele, adaugaţi jumătate din cantitatea de caşcaval ras, o lin­guriţă de rozmarin şi o jamătate de linguriţă de nucşoară, pui ouăle, să­rezi, piperezi şi amesteci foarte bine toate ingredientele sosului.

Speli bine, cartofii şi-i fierbi în coajă aproximativ 30 de minute, trebuie să fie fierţi doar pe ju­mătate, pentru că vor sta şi în sos, la cup­tor. După fierbere, îi scurgi de apă, îi laşi să se răcească, apoi îi cureţi de coajă şi-i tai rondele de grosimea unui deget.

Ungi cu unt un vas termorezistent şi aşezi pe fundal lui un strat de rondele de cartofi. Pes­te cartofi presari caşcavalul şi condi­mentele rămase. Aşezi al doilea strat de rondele de cartofi. La final, torni sosul preparat anterior.

Introduci vasul cu cartofi grati­naţi în cuptor după ce s-a încins bine. Ţii cartofii circa 40 de minute, la foc mediu, până când se rumenesc.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.