Cartofi gratinati cu pere si gorgonzola

Printeaza

Cartofi gratinati cu pere si gorgonzola din: cartofi rosii, pere, sare, piper, smantana si branza gorgonzola.

Ingrediente:Cartofi_gratinati_cu_pere_si_gorgonzola

  • 800 g cartofi rosii
  • 2 pere
  • sare
  • piper
  • 300 g smantana
  • 100 g branza gorgonzola

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 200°C. Se deco-jesc cartofii şi perele. Perele se taie sfer­turi, se curăţă de cotoare şi se taie felii subţiri. Cartofii se taie felii subţiri sau se dau pe râzătoare. Cartofii feliaţi se aşază apoi în formă de evantai într-o tavă de sufleu plată, unsă.

Intre felii se aşază decorativ feliile de pere; se sărează şi se piperează. Se toarnă deasupra smântână, ca să acopere totul. Se zdrobeşte gorgon­zola şi se presară deasupra; se coace la cuptor cea 40 min., până se rumeneşte. Dacă tarta tinde să se rumenească prea mult, se acoperă cu folie de aluminiu.

Cartofi gratinati cu pere si gorgonzola

Cartofi_gratinati_cu_pere_si_gorgonzola

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.